اندیشه نو
امام زمان ارواحنا فدا: همانا دعاگوی هر مومنی هستم که مصیبت جد شهیدم را یاداوری کند و انگاه برای تعجیل فرج من دعا کند.
درباره وبلاگ


کانون دانشجویان افغانستانی دانشگاه پیام نور هشتگرد
فعالیت این وبلاگ صرفا تحلیل و نقدی بر اخبار و مسائل پیرامون دانشجویان پناهنده افغانستانی است

درصورت تمایل به همکاری باما تماس بگیرید.
ali.alipoor6975@yahoo.com

مدیر وبلاگ : علیرضا کریمی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
دریافت گذرنامه تحصیلی :

۱*گرفتن نامه اشتغال به تحصیل از دانشگاه*(چون شرایط پذیرش تفاوت دارد برای همه ضروری نیست )
این گواهی باید برای سفارت درخواست شود كه در این صورت نیاز به نوشتن یك درخواست توسط دانشجو می‌باشد كه ضمیمه گواهی شود .

۲* بردن نامه تسویه حساب (و نامه اشتغال) به تحصیل به وزارت علوم
(در وزارت علوم به طبقه چهارم بخش كنسولی اتاق 402 رفته و در ضمن گواهی تسویه
حساب را هم باید به همراه داشته باشید مراحل اداری را طی میكنید.(البته سازمان امور دانشجویان غیر ایرانی كه قبلا در وزارت علوم بود آدرسش تغییر كرده كه در آخر این متن آدرس جدید ذكر شده)
در آخر حتماً از نامه ای كه باید به وزارت خارجه ببرید یك كپی بگیرید و برای خود نگه دارید.
۳* بردن نامه وزارت علوم به وزارت خارجه:
بعد از انجام مراحل اداری نامه ای برای برای بردن به سفارت دریافت خواهید كرد. حتماً از این نامه یك كپی گرفته و برای خود نگه دارید.

۴*رفتن به سفارت افغانستان:
قبل از رفتن به سفارت و دادن درخواست برای پاسپورت تحصیلی باید مداركی را آماده كرده باشید و مراحلی را طی كرده باشید.

مدارك لازم برای سفارت:
۱- تأیید اصل مدرك پیش دانشگاهی و اصل دیپلم در آموزش و پرورش استان خودتان
۲- رفتن به آموزش پرورش ناحیه محل اخذ دیپلم و پیش دانشگاهی و گرفتن دو نامه تأییدیه برای ارائه به آموزش و پرورش تهران و تأیید ریز نمرات.(مترو-ایستگاه طالقانی-نبش خیابان ایرانشهر)

۳ـ تأیید كردن مدرك دیپلم و پیش دانشگاهی و ریزنمرات در آموزش و پرورش تهران. 
۴- تأیید كردن مدرك دیپلم و پیش‌دانشگاهی و ریز نمرات در وزارت خارجه. (این وزارت مدرك را از شما گرفته و تقریبا 2 ساعت یا 3 ساعت بعد تأیید شده آن را به شما می‌دهدبهتر است شما مدارك راساعت 8 صبح تحویل داده ودنبال بقیه كارهای خود رفته وساعت 11 یا 11/30 مدارك را تحویل بگیرید)


۵- تأیید كردن مدرك دیپلم و پیش‌دانشگاهی در سفارت افغانستان – تهران.
برای این كار باید مدارك خود را قبل از ساعت 12 به قسمت پذیرش سفارت تحویل داده و مبلغ 5 یورو برای هر نفر نیز پرداخت شود. (می توانید به تومان نیز پول بدهید) مدارك پس از تأیید بعد از ساعت 2 به شما تحویل داده می‌شود. شما باید حتماً نیم ساعت قبل از ساعت 2 در محل حضور داشته باشید و نوبت بگیرید تا در اسرع وقت مرحله بعد را انجام دهید.
در ضمن روزهای پنج شنبه این قسمت تعطیل است. بعد از تحویل گرفتن مدارك سریعا از هركدام از آنها دو كپی پشت و رو گرفته به همراه كپی از مدارك اقامتی و تعدادی عكس به بخش دانشجویی بروید.

۶-رفتن به بخش دانشجویی سفارت و دادن درخواست برای پاسپورت تحصیلی.
ساعت كاری این بخش در صبح از 9 تا 12 و در عصر از 13 تا 14 یا 30/14 می باشد. پس از پر كردن فرم درخواست پاسپورت كه شامل مشخصات شناسنامه ای و سال آغاز و پایان تحصیل و اینكه شما دقیقا از كدام استان و شهر و قریه افغانستان هستید. باید منتظر صدور پاسپورت خود باشید.

( آمدن پاسپورت حدودا 2ماه تا 3 ماه وقت میبرد.نمی دونم چیكار می خاند بكنند! )
بهتر است هر هفته یکبار با بخش دانشجویی سفارت تماس بگیرید و از آمدن پاسپورتتان با خبر شوید البته می تونید به آدرس اینترنتی سفارت رفته و بعد وارد بخش دانشجویی و... اسم خودتون رو ببینید که پاسپورت شما آماده شده و بعد به سفارت بروید.
شماره تلفن ها: 02188737050-02188502666-02188753089

مرحله آخر:

دریافت گذرنامه از سفارت می باشد.

**كپی مدارك و هرچه به نظرتان لازم میرسد را حتما همراه داشته باشید.

**اگر مهلت نامه تردد 3 ماهه شما به هر دلیلی به انقضا رسید می توانید دوباره به اداره اتباع
استان خود مراجعه کرده و آن را تمدید نمایید.

درخواست ویزای تحصیلی:

۱-بردن گذرنامه به وزارت علوم و گرفتن درخواست نامه ویزا بعد از گرفتن پاسپورت تحصیلی خود از سفارت آن را به وزارت علوم بخش کنسولی (02182233095)برده و برای درخواست ویزا از وزارت خارجه نامه ای دریافت نمایید

2-بردن گذرنامه و درخواست نامه ویزا به وزارت خارجه و درخواست ویزای تحصیلی:
با به همراه داشتن پاسپورت و نامه وزارت علوم و همچنین برگه تردد 3 ماهه به وزارت خارجه
رفته تا با ارائه این مدارك و پر کردن فرم تقاضای ویزا به درخواست ویزای تحصیلی شما برای سفارت
ایران در یكی از شهرهای كابل، هرات، مزار شریف یا قندهار به انتخاب شما ترتیب اثر داده شود.
اكثرا شهر هرات را به دلیل نزدیكی و امن بودن انتخاب می كنند
حدود 15 روز بعددرخواست شما برای سفارت ایران در افغانستان فكس می شود و شماره فكس خود
را باید با تماس گرفتن با وزارت خارجه (02161153256) گرفته و با بردن شماره فكس به سفارت ایران
در افغانستان ویزای شما صادر خواهد شد.

خروج و مراجعت :

دانشجویان كارتی:
قبل از رفتن به افغانستان باید نامه خروجی 15 روزه كه بعد از نامه خروجی 3 ماهه داده می شود را
بگیرید و گذرنامه خود را برای خروجی به ناجای استان خودتان برده تا مهر خروج و مراجعت به
آن زده شود.

دانشجویانی كه پاسپورت همراه دارند:
بعد از دادن درخواست ویزا برای باطل كردن پاسپورت اولیه به شرح ذیل اقدام كنند:
با بردن هر دو پاسپورت به بخش كنسولی سفارت پاسپورت اولیه شما باطل خواهد شد و هر دو
پاسپورت به همراه نامه ای برای وزارت خارجه به شما داده می شود.
در وزارت خارجه نیز نامه ای برای ناجای امور اتباع تهران صادر خواهد شد كه با رفتن به ناجا درخواست
انتقال اقامت شما به پاسپورت جدید برای ناجای استان فكس خواهد شد وبا بردن پاسپورتها به ناجای
استان انتقال اقامت صورت می گیرد وشما باید پاسپورت تحصیلی را خروجی بزنید تا ازمرز خارج شوید.
نكته: در تمامی مراحل كارت دانشجویی و مدرك اقامتی و گواهی پیش دانشگاهی و دیپلم و برگه تسویه حساب و كپی این مدارك و هرچه به نظرتان لازم میرسد را حتما همراه داشته باشید.

بعد از اطمینان از صدور ویزایتان و دریافت شماره فاكس ارسال شده از وزارت خارجه:
الف - دانشجویانی كه قبلا كارت داشته اند برای خروج از ایران باید :
نامه خروجی 3ماهه را تحویل داده وبرای خروج یک نامه 15 روزه از سازمان اتباع استان گرفته و سپس به ناجای اتباع خارجه استان مراجعه كرده تا برای گذرنامه شما خروجی صادر شود و به این منظور برای شما تشكیل پرونده می دهند و نامه ای به شما داده سپس به اداره بازرگانی مراجعه کرده و سپس با در دست داشتن پاسپورت و مدارکی که از ناجای استان خود گرفته اید راهی ناجای اتباع خارجه تهران می شوید كه آدرس
آن در پائین موجود می باشد. كه در آنجا برای شما تشكیل پرونده می دهند وحدود 2 روز این عملیات در تهران طول میکشد و شما می توانید مستقیما راهی مشهد و مرز تایباد شوید تا برای دریافت ویزا اقدام نمایید.

ب – دانشجویانی كه قبلا گذرنامه همراه داشته و اكنون گذرنامه تحصیلی دریافت كرده اند:
باید گذرنامه قبلی را باطل كنند كه به این منظور به سفارت افغانستان امور قونسولی رفته و مهر
باطل شد بر روی صفحه اول گذرنامه درج می شود و به شما نامه ای داده می شود كه به وزارت
خارجه بخش روادید و گذرنامه ها می برید و بعد از ثبت در دبیرخانه ی وزارت نامه ی دیگری به شما
برای ناجای اتباع خارجه تهران داده میشود. در ناجا بعد از ثبت نامه در دبیرخانه به مراحل اداری
بعدی راهنمایی میشوید كه در نهایت نامه ای برای ناجای استان به شما داده می شود كه یك نسخه
از آن برای ناجای استان فكس میشود. پس از چند روز با در دست داشتن نامه به ناجای استان
مراجعه كرده و درخواست خروج و مراجعت برای پاسپورت جدید می كنید كه اقامت قبلی شما به
پاسپورت جدید منقل می شود و خروجی برای شما صادر میشود.

نكته۱:(این نکته برای بعضی دانشگاهها می باشد) برای خروج و مراجعت نیاز به یك نامه اشتغال به تحصیل از دانشگاه می باشد كه در آن قید
شده باشد كه خروج شما از نظر دانشگاه بلامانع است و به دانشگاه بدهی ندارید. برای این كار
بعد از گرفتن نامه اشتغال به تحصیل به امور مالی دانشگاه مراجعه كرده تا با نوشتن جمله "به
دانشگاه بدهی ندارد" و چسباندن یك چسب و زدن مهر امور مالی روی آن خیال ناجا را راحت كند
و در صورتی كه پذیرش ناجا نامه را قبول نكرد به رئیس مراجعه كرده تا به كمك شما بیاید.
نكته ۲: هزینه خروج و مراجعت 10 هزارتومان می باشد که باید در بانک ملی ریخته شود.

حال با داشتن یك پاسپورت تحصیلی و مهر خروجی باید برای سفر به افغانستان آماده شوید.

توصیه ها:
۱ـ اگر برای شما ممكن است از سفر انفرادی خودداری نمایید.
پول به مقدار كافی به همراه داشته باشید و پولهای خود را قبل از سفر به افغانی تبدیل نمایید.
۲- داروهای مورد نیاز از قبیل سرماخوردگی، سردرد، استامینوفن و اسهال را به همراه داشته باشید.
۳ـ سه یا چهار قطعه عكس سه در چهار فراموش نشود برای ویزا لازم است.
۴ـ سعی كنید در افغانستان كمتر از آب آشامیدنی و سبزیجات و شیرینی استفاده كنید و نوشیدنیهای مجاز دیگری را به كار ببرید. از آنجا كه بیشتر بچه ها به هرات می روند بنابراین به راهنمایی در مورد سفر به هرات بسنده میشود و دانشجویانی كه به دیگر شهرها می روند پشت و پناهشون باحضرت دوست.
برای رفتن به هرات خط اتوبوس مستقیم از تهران به هرات و از مشهد به هرات دایر می باشد كه دارای مشكلاتی نظیر كیفیت نداشتن اتوبوسها و معطلی در مرز می به دلیل خروجی خوردن
پاسپورتهای همه مسافرین و بازرسی بارها می باشد.
اما راه دیگر این است كه به مشهد رفته و با سواری و اتوبوس به تایباد رفته و از آنجا با سواری به مرز بروید. كه كرایه سواری و اتوبوس تایباد به ترتیب 6000 و 1500 تومان و زمان سفر به ترتیب چهار ساعت و 2.5 ساعت می باشد. از تایباد تا مرز هم ده دقیقه ای بیشتر راه نیست.
با رسیدن به مرز وارد محوطه گمرك می شود و پاسپورت خود را مهر خروجی و دخولی می زنید.
سپس از محوطه گمرك خارج شده و كم كم گرد و غبار وطن روی تنتان می نشیند و باید به شهر هرات باستان بروید كه هنوز پایتان از گمرك خارج نشده راننده ها شما را احاطه خواهند كرد و پس از انتخاب یكی از راننده ها با طی كردن مسافتی 120 كیلومتری در 1.5 ساعت در شهر هرات هستید.
در سال ۱۳۸۸ نرخ مرز تا هرات برای هر نفر 120 تا 170 افغانستانی بودسال ۱۳۸۹ و سال ۱۳۹۰ رو خدا می دونه .

نكته ۳:حتما با راننده ها و یا باربرها كرایه را از قبل تعیین كنید.
با بردن گذرنامه خود به سفارت ایران واقع در جاده ولایت و دادن شماره فاكس ویزای خود و 2 قطعه عکس فرم پرداخت بانک به شما داده می شود كه باید مبلغ 40 یورو(فقط یورو)را در بانک مورد نظر واریز نمایید و نیز به كلینیك معرفی شده که در نزدیکی کنسولگری هرات است می روید و آزمایش خون می دهید كه جواب آن فردایش برای سفارت ایران ارسال میشود.(برای این آزمایش 500 افغانی حدود 10 هزار تومان دریافت می شود) فردای آن روز فرم بانک را به سفارت می برید و بعد از دو سه روز پاسپورت ویزا خورده شما به شما تحویل داده میشود بعد از بازگشت از این سفر پر خاطره به ناجای استان مراجعه كرده تا اقامت شما را تمدید كنند.

مراحل تمدید گذرنامه :
مراحل گرفتن گواهی اشتغال به تحصیل را طی كرده و نامه وزارت خارجه را به سفارت ببرید. بعد از
گرفتن كپی از صحفات گذرنامه به همراه دو قطعه عكس گذرنامه را به سفارت تحویل دهید.
طبق روال گذرنامه قبل ازساعت 11تحویل گرفته شده و ساعت 1به بعد همانروز تحویل داده میشود.
گذرنامه برای مدت یكسال بدون هزینه تمدید میشود.
ممكن است سفارت نامه اشتغال به تحصیل مستقیم از خود دانشگاه را هم قبول كند و نیازی به
نامه وزارت خارجه نباشد. البته ممكن است در اینصورت هزینه ای هم برای تمدید دریافت كند.
البته اواسط سال 91بخش كنسولی ك امور دانشجویان غیر ایرانی مكانش تغییر كرده و از وزارت علوم به مكان دیگه ای منتقل شد:میدان فردوسی خ شهید موسوی فرصت جنوبی سابق جنب هتل اسكان نبش كوچه سهیل سازمان امور دانشجویان. ش تماس:  88828051
      همچنین مبالغی كه ذكر شده برای قبل بوده و صد در صد تغییر كرده وافزایش یافته ولی روند كلی تا جایی كه مطلع هستیم همین است..البته مصاحبه هم كه توسط امور اتباع برای ورودی های جدید سال 91 -92 به دستورالعمل اضافه شد.در صورت امكان برای محكم كاری زمانی كه افغانستان هستید برای انجام مراحل اخذ ویزا.. برای اخذ تذكره هم اقدام كنید ومانند باقی مدارك شناسایی تذكره را همراه خود داشته باشید